Tennis


Al jaren ben ik een groot tennisliefhebber. Ik werd voor het eerst gegrepen door de sport tijdens de marathonpartij die Sjeng Schalken en de Australiƫr Mark Philippoussis in 2000 met elkaar uitvochten in de derde ronde van Wimbledon. Het werd 18-20 in de laatste set na vijf uur en vijf minuten bloedstollend tennis. De winnaar: Philippoussis, die er zelf in de kwartfinales uitging tegen Andre Agassi.

Sindsdien ben ik het nationale en internationale tennis steeds meer gaan volgen. Met de opkomst van Roger Federer eind jaren '90 werd mijn interesse alleen nog maar groter. Dat hij Schalken achteloos opzij zette in de kwartfinale van Wimbledon 2003 was even slikken, maar dat het een overwinning betekende op weg naar zijn allereerste Grand Slam-titel was wel heel bijzonder. Zelf heb ik de volgens velen beste tennisser allertijden in 2012 en 2013 in actie gezien bij het ABN AMRO World Tennis Tournament te Rotterdam

In 2004 pakte ik zelf een racket op en ontdekte hoe leuk het ook was om zelf te tennissen. Tien jaar later, januari 2014, ben ik gaan schrijven voor de landelijke tenniswebsite www.tennis.nl.

Onder (inter)nationale tennis is een aantal nieuwsberichten te vinden dat ik heb gepubliceerd op de website. Bij Lokale tennis: TV de Gouw zijn artikelen te lezen die ik schreef voor mijn eigen tennisvereniging TV de Gouw.