Voetbal

Tekstschrijver en redacteur Daan Ruijter in actie

Tijdens het Ajax Supporterstoernooi op de foto

Mijn interesse voor voetbal ontstond toen ik op het plein voor mijn ouderlijk huis begon te oefenen met de bal. Later ging ik er veel voetballen. Het viel toevalligerwijs gelijk met het begin van de succesperiode van Ajax in de jaren negentig. Regelmatig ging ik in die tijd met mijn vader en oom naar de oude Meer. In 1995 had ik de eer om het door mijn vader georganiseerde congres 'Naar een nationaal supportersbeleid' te openen.

In mijn studententijd verruilde ik het plein voor de zaal en nu zaalvoetbal ik nog wekelijks met een leuke groep in Amsterdam. Na mijn studie schreef ik een periode als stagiair over het Ajax-nieuws bij AjaxShowtime.com. Elk weekend volg ik nog altijd met een groepje vrienden voor de buis de verrichtingen van de Amsterdammers. In al die jaren heb ik ook heel wat mooie wedstrijden op de tv gezien tijdens EK's, WK's, de Champions of Europa League of de KNVB-beker. De Eredivisie-samenvattingen moeten elke week worden gekeken en ook tv-programma's en analyses rond het voetbal blijven mooi om naar te kijken.

Momenteel schrijf ik artikelen en doe ik pr-werkzaamheden voor de Zaanse zaalvoetbalclub FCZSW/Lekkervroeg.nl. Deze zijn hier te lezen.